TUFFHETSTRÄNING. FÖRETAGARE. KREATÖRER. INNOVATÖRER.
TVÅ MÖJLIGHETER
INDIVIDUELLT - PERSONLIGT UTVECKLINGSPROGRAM FÖR DIG OCH DIN IDÉ
TILLSAMMANS - UTVECKLA DIN IDÉ OCH DITT SJÄLVLEDARSKAP I EN WORKSHOP
 

PASSION FÖR ATT UTVECKLA DIN IDÉ?
- JAG HJÄLPER DIG!

I Tuffhetsträningen guidar jag dig som vill utveckla dig själv, ditt företag eller din idé. Sen 2007 har jag utbildat och guidat idéutvecklare, entreprenörer och innovatörer i idéutveckling, innovationsprocessen, affärsprocessen, personligt varumäke, självledarskap och organisation. Välj nedan mellan individuellt stöd eller att utveckla tillsammans med andra i en workshop. Eller varför inte kombinera individuellt stöd till teammedlemmar för att sedan av sluta med en gemensam workshop. "Så här gör vi".

Eva Swede, Processledare och idéutvecklingscoach

TUFFHETSTRÄNING - INDIVIDUELLT UTVECKLINGSPROGRAM FÖR DIG OCH DIN IDÉ
TUFFHETSTRÄNING - WORKSHOP, IDÉUTVECKLING OCH PERSONLIG UTVECKLING MED PUFF

INDIVIDUELL TUFFHETSTRÄNING
- FÖR FÖRETAGARE OCH FÖR DIG SOM DRIVER EN IDÉ

Skapa fler affärer och högre lönsamhet genom att vidareutveckla ditt självledarskap, ditt personliga varumärke, din affärsidé och ditt entreprenörskap med programmet Tuffhetstränning för företagare.

Entreprenör? Innovatör? Kreatör?

Jag hjälper entreprenörer och innovatörer att driva företag genom ett Individuellt anpassat utvecklingsprogram. Personlig handledning, coaching och utmaningar som får dig att växa och utvecklas med din idé och ditt företag. Du lär dig hantera stress, skapa postitv energi och genomföra din idé även när omvärlden förändras i allt snabbare takt. 

Du utvecklar lönsamma strategier inom idé- och affärsutveckling samt personligt varumärke och relationer till din omgivning. Programmets innehåll anpassas efter dina behov och påbörjas indivivuellt och fortlöpande. 

Processstöd, coaching och konsultationer inom följande områden

 • Analys av nuläget. I vilket skede befinner sig du, din idé och ditt företag? Handledning för att utveckla en strategi för långsiktig lönsamhet. Steg inom entreprenörskap och innovation som tar din vara eller tjänst, till marknaden.
 • Välja och genomföra rätt mål i arbetet och följa upp dem. Utveckla ditt självledarskap. Identifiera vilka egenskaper du använder, vill utveckla och hålla tillbaka för att nå dina och företagets mål och skapa lönsamhet. 
 • Tuffhetsträning för Glädjefyllt Ledarskap. Utveckla ett lönsamt beteende. Identifiera dina invanda beteenden, dina reaktioner och din kommunikation. Utforska din motivation och ditt personliga ledarskap i relation till din omgivning och, om du har anstälda, ditt chefskap. 
 • Stresshantering. Identifiera hur du använder din energi. Utveckla positiv energi i stället för negativ stress. Hitta balansen mellan privatliv och arbete. Utveckla din egen långsiktiga hållbarhet.
 • Se och Synas. Utveckla ditt personliga varumärke och odla dina professionella relationer. Kartlägg relationen mellan dig, företaget och omvärlden och öka insikten om hur dina och andras val påverkar företagets attraktion och dina samarbeten. T.ex. relationer till kunder och levarentörer.

Vi har gott om tid vid varje mötestillfälle. Mellan mötena får du även tid till reflektion över dina olika utmaningar. Du jobbar utifrån egna mål, hinder och möjligheter och får särskilt stöd i dina individuella utmaningar och önskemål. Jag är diplomerad samtalscoach, EMCC, senior practitioner level.

Din investering

Tuffhetsträning - Individuellt program med rådgivning och coaching. Långsiktig utveckling av dig som leder ett företag som ägare eller vd eller vill utveckla en idé: 80 minuter per möte och uppgifter mellan mötena. Fysiska möten, telefon eller digitala möten enligt överenskommelse. 5 möten på 80 minuter 5 990 kr. Alla priser exklusive moms.

KONTAKTA MIG OM DET INDIVIDUELLA PROGRAMMET

Ring mig, Eva Swede, 0733-818084 eller fyll i kontaktformuläret nedan så berättar jag mer. Jag följer dig gärna en bit på din väg! 

WORKSHOP
- FÖR DIG SOM VILL LYFTA DIG SJÄLV OCH DIN IDÉ

Har du en idé som du vill ta till marknaden eller känner att du behöver vidareutvecklas som entreprenör och innovatör? Då har du en rolig tid framför dig men kommer även attt ställas inför en hel del utmaningar.

Den här workshopen är specifikt riktat till dig som är i ett utvecklingsskede med din idé eller ditt företag. Du vill stärka ditt personliga ledarskap kopplat till entreprenöriell utveckling. Innovations- och affärsutveckling och personligt varumärke.

INNEHÅLL

Pröva din idé

Din längtan och utmaning, syfte och mål som ledstjärna för att utveckla din idé eller driva förändringsarbete.

Personliga förutsättningar              

Kompetens, personlighet, personliga egenskaper som innovatör och entreprenör. 

Kartläggning - utmaningar du kan möta

Utmaningar i Innovations- och affärsprocessen, personliga utmaningar och roller, stress och omvärldsförändringar.

Hanter utmaningar i din personliga utveckling

Din personliga utveckling, ekonomi och finansiering, vilja, val, beslutsfattande och genomförande. Utveckla och förvalta din egen långsiktiga hållbarhet.

Agera i ditt självledarskap och i din styrka

När du tvivlar…är det dags att ta fram ditt personliga ledarskap. 
Självledarskap i praktiken, presentation, personligt varumärke, mötesteknik.
Marknadsföring och försäljning. Synas i sociala medier. 

Hur går det till?

Utbildningen är en heldag men kan anpassas till era behov. Det innehåller kortare teoriavsnitt, egna och gemensamma reflektioner, övningar, berättande och återkopplingar och kan göras i hela landet samt på Mallorca. Vi kommer använda idéskriften PUFF, Personlig utveckling för Uppfinnare som jag har skrivit på uppdrag av Göteborgs Uppfinnareförening, GUF.

KONTAKTA MIG SÅ BERÄTTAR JAG MER OM WORKSHOPEN

Är du intresserad av ta en utbildning/workshop till din organisation, team eller företag? Kontakta mig så berättar jag mer!
Ring mig, Eva Swede på 0733-81 80 84 eller fyll i kontaktformuläret längst ner så hör jag av mig. Du kan även läsa mer här i pdfen som skickats ut till uppfinnarföreningar, innovatörer, entreprenörer m fl.

Skriften PUFF - Personlig Utveckling för Uppfinnare

EVA SWEDE, EXEMPEL PÅ UPPDRAG INOM IDÉ- OCH FÖRETAGSUTVECKLING

 • Tuffhetsträning för enskilda företagare och innovatörer samt grupper, coaching och utbildning
 • ALMI - Hållbarhetsprojekt för SME-företag, konsult, Hålllbar arbetsmiljö med fokus på personlig utveckling
 • Göteborgs Uppfinnareförening, projektledare och intervjuare, Podd med uppfinnare och innovationsstödjare
 • SBR, Begravningsentreprenörer, utbildare. Självledarskap i vardagen, möteskultur och stresshantering
 • Unga innovatörer, projekt- och processledare, Innov8 - Verktyg för innovationstänkande i gymnasieskolan
 • UppfinnarLotsen, Göteborgs Uppfinnareförening, mentor och utbildare, på uppdrag av Vinnova
 • Skribent och projektledare för skriften PUFF - Personlig Utveckling för Uppfinnare på beställning av GUF
 • SKAPA, medlem i beredningsgruppen för ett av Sveriges största innovationspris med stöd av ALMI, PRV m fl
 • Svenska Uppfinnareföreningen, nationell projektledare och processledare för utbildning av uppfinnare och tjänsteinnovatörer samt styrelseledamot
 • "Att växa som företagare på Södertörn" och "Växtkraft Huddinge"- Utbildningar för lokalt näringsliv
 • Mentorsuppdrag - Startup Stockholm, Nyföretagarcentrum, ALMI, Företagarna, UF, Mässan Eget Företag
 • Ambassadör för kvinnors företagande, regeringsuppdrag via Tillväxtverket
 • Mottog stolt Huddinge kommuns Entreprenörskapspris 2014 för insatser för unga företagare
Göteborgs Uppfinnareförening, GUF

SAMARBETE MED GÖTEBORGS UPPFINNAREFÖRENING

Jag samarbetar med Göteborgs Uppfinnareförening, GUF, där jag är medlem, trots att jag bor i Stockholm. GUF har aktivia medlemmar och sänder medlemsmöten och föreläsningar digitalt. Har du en idé i ett tidigt skede rekommenderar jag dig att läsa här.

REFERENSER

Idé- och företagscoaching på distans - UppfinnarLotsen

Jag känner mig mycket inspirerad efter att ha tagit möjligheten till idécoaching med Eva. På ett lugnt och tryggt sätt har Eva lotsat mig och hjälpt mig att tänka och komma fram till vad som är viktigt /inte viktigt. Vad jag skall lägga min fokus och energi på. Jag har nu en vision och mål med tydliga ramar att arbeta vidare mot när jag utvecklar min uppfinning och mitt företag.

All coachning har skett per telefon/e-post vilket har fungerat mycket bra men ser fram emot att träffa Eva IRL framöver.

Anna Arlfelt, StarRocka genom UppfinnarLotsen

Mentor för företaget Happy Book

“Att bolla tankar och idéer med vår mentor Eva har hjälpt oss att förstå vad vi verkligen vill – och vad vi inte vill! Det har varit mycket värdefullt för oss.”

Bitte Granlund och Maria Svedberg, Ägare Happy Book

Deltagare i MentorRing® - en metod för uppfinnare och tjänsteinnovatörer med föreläsningar och processledning

Som processledare är Eva inspirerande, lyssnade, öppen och kunnig. Hon ger tydlig feedback och samtidigt stort utrymme för mig att utveckla mina idéer. Med stor erfarenhet kring innovations- och affärsprocesser leder hon mig och mina idéer vidare. Hon visar mig hur jag skapar ett mer tydligt personligt varumärke och hur jag ska marknadsföra mig. Resultatet blev att jag utvecklat och säljer två nya produkter.

Carina Larsson, företagare och innovatör, SyntesVerksta

Tuffhetsträning

Efter 22 år som egen företagare kände jag att jag kommit till ett vägskäl där det gällde att ta vissa beslut. Anmälde mig då till Fri och Starks kurs ”Fri och Stark - Med Glädjefyld Vilja” där jag fick se på mig själv och min omgivning på ett annat sätt än vad jag är van vid. Eva är mycket professionell och det är lätt att ta till sig hennes budskap. 

Jag fick också tillgång till Evas coachning där jag, med hennes hjälp, fick redskap till att förändra vissa av mina beteenden. Det har varit inspirerande och jag har lärt mig tänka annorlunda än tidigare. Jag kan verkligen rekommendera Eva och hennes kurser.

Eva Lundin, företagare, Företagstextil gardinateljé

”Att växa som småföretagare i södra Stockholm”

- Program för tillväxt i etablerade småföretag anpassat till Arena Huddinges medlemmar.

Jag lärde känna Eva Swede i samband med en utbildning som Arena Huddinge arrangerade tillsammans med Eva som lärare och kursansvarig med temat ”Att växa som småföretagare i södra Stockholm”.

Min upplevelse och erfarenhet av Eva är att hon är mycket mångsidig, väl förberedd och påläst, prestigelös och att hon brinner för dessa frågor. Allt i en väl avstämd mix.

Jörgen Ängehult, I Do It Toner & Kontorsvaror i Huddinge

Processledning och coaching av entreprenörer och innovatörer

Eva Swede har fått mig att växa. 
Hennes kloka, lugna och trygga person tillsammans med kunskap och erfarenhet från både livet och näringslivet gjorde att jag både i min egen och mitt företags utveckling kunde komma vidare. Evas tillit till min och gruppens kapacitet var tydlig när hon som processledare ledde Svenska Uppfinnareföreningens MentorRing.

Eva har också funnits som ett klokt bollplank som jag alltid känt att jag har kunnat vända mig till och fått coaching ”på vägen”. Jag rekommenderar Eva till alla som vill komma vidare med sina idéer och utveckla sitt företagande.

Evis Bergenlöv, Evisuell balans

"Knowledge is limited. Imagination encircles the world"
Kunskap är begränsad. Fantasi omsluter världen. Albert Einstein 1929.