GALLERI, PRESS & LITE HISTORIK

Min skrytsida

Coaching på Mallorca - Januari 2020

En milstolpe i Fri och Starks historia. Det var startskottet för coaching på Mallorca. Till följd av Corona-utmaningarna 2020 fick det ske på distans i stället för på plats. Företagets verksamhet kommer delar av året att bedrivas på Mallorca och utökas med fler aktiviter. Länk.

I huvudet på Eva Swede - Intervju 2019

Vill du veta hur jag tänker om inre hållbarhet, självledarskap och entreprenörskap? En klar trend är att behovet av personligt stöd i självledarskap och personlig utveckling har ökat stadigt de senaste åren. Jag känner mig mycket trygg i dessa uppdrag då jag arbetat som coach och förändringsledare i 15 år. Intervju av Fredrik Bronner. Länk.

Uppdrag, Unga Innovatörer 2019 - 2020

Jag får uppdraget som utredare och projektledare för pilotprojektet Innov8. Ett verktyg som ger stöd till lärare och elever i undervisningen för att utveckla kreativitet, problemlösning och samarbete. 

Utbildare UppfinnarLotsen 2019 - 2020

Uppdrag som utbildare i PUFF - Personlig Utveckling för Uppfinnare och som mentor. Projekt för att stödja uppfinnare och innovatörer som vill utveckla sin idé, i ett tidigt skede. Projekt som drevs av GUF- Göteborgs Uppfinnareförening med stöd av Vinnova.

VeaLearn & Fri och Stark, samarbetspartners, 2018 -

Eva samarbetar med VeaLearn som utbildningskonsult, utbildare och coach.

Personlig Utveckling för Uppfinnare - PUFF 2018

På uppdrag av GUF har jag varit projektledare och författare av skriften PUFF. Det har varit ett fantastiskt kul uppdrag och skriftn säljs nu av Göteborgs Uppfinnareförening. Länk.
Formgivning och layout - Petra Schatter.

Intervju i Driva Eget 2018

Jag intervjuades i tidningen Driva Eget om att sätta mål inför 2019.

 

Växtkraft Huddinge 2017 - 2018

Stolt över förtroendet att som projektledare bidra till näringslivsutveckling i Södra Stockholm i projektet Växtkraft Huddinge, Tillsammans för ett gott företagsklimat. Fokus på lokalt näringsliv och mötet mellan offentlig och privat sektor.

Invald som styrelseledamot i Arena Huddinge, 2017

Arena Huddinge är ett forum för aktörer i Huddinge. Kommun, storbolag, mellanstora aktörer inom diverse branscher samt mindre entreprenörer. 
Läs mer här.

Lärare på YH-utbildingen Offentlig Upphandlare, 2017 - 2019

Jag har fått förtroendet undervisa i Offentlig organisation och ledarskap. Jag undervisar även i Tuffhetsträning. Ämnena finns med i YH-utbildningen för Offentliga Upphandlare.

Innovation och Entreprenörskap

Blev glad när tidningen Entreprenör frågade om de fick intervjua mig om hur man utvecklar en idé.
- Ja, jag delar gärna med mig!

Läs mer: 
Tidningen Entreprenör augusti 2016 

Radiointervju 
160519

Jag intervjuvas i Radio Sigtuna av Luis Palma Aguirre. En intervju om bland annat entreprenörskap, innovation, ledarskap, stresshantering, handboll...

Tack för det fina välkomnandet i studion, det var roligt att vara er gäst!

Näringslivsstrategi på Södertörn

Fri och Stark bidrar till att främja näringslivet på Södertörn. I artikeln intervjuas Pia Forsberg, Huddinge kommuns näringslivschef, Caroline Forssell, Företagaran Huddinges ordförande tillsammans med mig.

Tidningen Vårt Huddinge 2/2016 sidan 18-19

Styrelseledamot i
Svenska Uppfinnareföreningen 160426

Glad och tacksam över att jag har blivit invald som ledamot i Svenska Uppfinnareföreningens styrelse.

Frans Schartaus 150-årjubileum 151008

Stadshuset - Vi firara att Frans Schartaus Handelsinstitut fyller 150 år. Jag hade glädjen att bli inbjuden till att delta i paneldebatten och vara med och blicka framåt. Har även förmånen att få delta i Ledningsgruppen för en av utbildningarna.

Entreprenörskapspriset 2014

Lycklig mottagare av Huddinge kommuns Entreprenörskapspris!
Företagande och Ung Företagsamhet i Huddinge och på Södertörn är frågor som står mig nära. Jag är extremt stolt över det här priset.
Läs mer här.

Intervju i tidningen Årsta-Enskede 2 maj 2015

Glad över uppmärksamheten i Söderort. Mitt mål är att Södertörns näringsliv, idéutveckling och näringsliv ska blomstra. 

Huddinge handbolls KRIKE-pris 2013

Mycket stolt mottagare av Huddinge Handbolls KRIKE-pris.
Läs mer här.

Psykosyntesens sju grundpelare

Jag är är utbildad samtalscoach och samtalsterapeut samt medlem i Psykosyntesförbundet. Jag är medförfattare till förbundets skrift "Om mig" där vi på ett enkelt sätt förklarar grunden för Psykosyntesen. Skriften finns att beställa via förbundet och går att läsa Här.

Roberto Assagioli

Roberto Assagioli (1888-1974), Italiensk psykriatiker som grundade Psykosyntesen och utforskade vår vilja. Jag använder mycket av hans efterforskning i mitt dagliga arbete. Läs här.

Titta-på-projekt

- Kan du titta på det här? Har du fått den frågan på ett möte? Plötsligt sitter du där med en uppgift som inte är tidsatt, inte har några mål och du har egentligen inga resurser avsatta för att genomföra projektet. Artikel om "Titta-på-projekt" skriven av Eva Swede i tidningen Stockholms Näring 2012/1.

Konsten att växa som företagare

Artikel skriven av Eva Swede i tidningen Stockholms Näring 2012-3 sidan 11-12.

Sätt Mål! Driva Eget

Tidningen Driva eget gjorde en expertintervju med mig om att sätta mål i nr 4/2013. 
Läs mer här i min blogg

Ta din idé till marknaden! 2014 - 2015

Dokumentation från MentorRing® där jag har varit Handledare på uppdrag av Svenska Uppfinnareföreningen. Jag var även nationell Projektledare för MentorRing® och Innovation på lika villkor.

Ambassadör för kvinnors företagande 2010 - 2014

Som Ambassadör för kvinnors företagande på uppdrag av Tillväxtverket och Näringsdepartementet hade jag förmånen att föreläsa och samtala med många kvinnor och unga personer som var intresserade av att starta företag. Många av ambassadörerna som deltog är idag en del av ett fantastiskt nätverk. Här tillsammans med en annan ambassadör Ann-Christin Larsson Frickner.

 

Fri och Stark startas 2007 av Eva Swede

Jag följer min längtan och startar mitt företag.
Där ska jag bidra till att vi ska bli Fria och Starka - Glädjefylld Vilja!

Frid. Frihet. Passion.