ENTREPRENÖRSKAPSPRISET 2014
FÖR ENGAGEMANG I UNGAS LÄRANDE FÖR LIVET

Tilldelas Eva Swede, Fri och Stark AB 

Motivering

Eva Swede är ett levande exempel för sin egen devis – ”Med glädjefylld vilja!”. Det är med denna vilja hon engagerar sig i våra ungdomar. Vad vi än initierar och skapar för våra unga företagare i Huddinge kommun, är alltid Eva med! Hennes engagemang kommer från hjärtat och kunskapen kommer från lång erfarenhet inom projektledning, strategiarbete och förändringsprocesser.

Hon har under flera år erbjudit Huddinges UF-elever coachning, rådgivning och föreläsningar inom HR och innovations- och affärsprocesser samt det personliga varumärket för att produkterna ska komma till marknaden. Allt i syfte att ge våra ungdomar en inblick i hur företag och människor fungerar och utvecklas. I mötena med Eva har ungdomar fått lära sig hur man tar initiativ och växer som människa samt hur man presenterar sig själv och skapar bra samarbete.

Eva Swede visar stor förståelse för att samverkan mellan skola och arbetsliv berikar Huddinges elever. Med hennes entreprenörskap bidrar hon i allra högsta grad till att rusta våra ungdomar för livet.

Jukka Kuusisto, Utbildningsdirektör, Huddinge kommun