Huddinge Handbolls KRIKE-pris 2013.

"Huddinge handboll har alltid en plats i mitt hjärta" Eva

Motivering KRIKE-priset 2013

Med ett så starkt sportsligt år finns det många starka kandidater bland tränare och ledare. Jag har glatts åt framgångarna i USM, inte minst FA o DJ i Norrköping, damernas prestation att hänga kvar och herrarnas serieseger (och förståss trimherrarnas serieseger).

Samtidigt, runt spelplanen finns medlemmar som jobbar helhjärtat för att skapa förutsättningar för de idrottsliga framgångarna. Det är här årets glimrande pristagare finns, dvs i styrelsen.  

Pristagarens inträde i styrelsen var en injektion, en krävande, energisk, engagerande och positiv injektion. Där hen är med, och det har varit i mycket sedan hen kom med för 5 år sedan, har hen tagit plats, tyckt och tänkt mycket, och ännu viktigare, åstadkommit saker som alla i klubben haft nytta av.

Hen har brunnit för att utveckla föreningen, med insikt om att en stor förening skall överleva, fortsätta att utvecklas så måste föreningen vara välorganiserad, ha en gemensam vision och mål och det måste finnas policys, dvs riktlinjer för t ex hur träningstider fördelas, hur vi förhåller oss till toppning etc. Och det var våra policys som var hens första stora insats. Ansatsen var klockren ”det är för många måsten i den, den behöver bli mer glädjefylld”. Sedan gasade hen vidare med Vision 2011.

Därefter har hen engagerat sig i sitt hjärtebarn, utbildning. Drivit ledarmöten, jobbat med SISU aktiviteter och finns sedan något år även i förbundets utbildningskommitté.

Vid det här laget har nog de flesta förstått att årets pristagare är föreningens vice ordförande och heter Eva Swede