Göteborgs Uppfinnareförening, 40 år

1 december 2022

Göteborgs Uppfinnareförening, 40 år!

Vet du att Sveriges största Uppfinnareförening finns i Göteborg och fyller 40 år i år? Jag åkte Från Enskede till Göteborg och träffade alla härliga medlemmar mellan 17 och 90 år. Och vilken kväll det var med utställare, mat och föreläsningar! Alltid lika inspirerande!

Göteborgs Uppfinnareförening, GUF, är Sveriges största och mest aktiva förening för idéutvecklare, uppfinnare, innovatörer och innovationsstödjare. För dig som vill utveckla en idé eller hjälpa andra. Eller helt enkelt vill vara medlem och inspireras i ett sammanhang där man nyfiket välkomnar utmaningar och problemlösning. Både inom tjänsteinnovation och fysiska produkter. Alla i föreningen skriver under ett sekretessavtal vilket betyder att man kan känna sig trygg. GUF har medlemmar från hela landet och möten med föreläsningar, utbildningar och nätverkande varannan vecka. I stort sett allt sänds digitalt.

Jag är medlem sedan ganska många år eftersom jag tycker om att följa och stötta idéutveckling. Jag har lärt mig mycket av de andra medlemmarna och bidrar själv genom utbildningar, en skriftlig guide och nu som projektledare tillsammans med GUF:s fantastiska ordförande Lena Nyström, i en mikropodd om idéutveckling inom GUF.

Ny mikropodd med röster från uppfinnare och innovationsstödjare

På GUF:s websida hittar du även en länk till den nya mikropodden med röster från GUFs medlemmar. Där får du lyssna på vad det innebär att bära på en idé och förverkliga den, eller kanske ompröva den och gå vidare till nästa idé. Personer med en idé bär ofta på många fler som väntar på att bli prövade. I bästa fall har man till slut gått från att pröva en idé till att ha tagit fram en uppfinning och kan man sen ta den till marknaden så har man en innovation.

Vem bollar man då sin idé med? Jo, alla GUF:s innovationsstödjare med olika kompetenser. Vi har även intervjuat dem eftersom de betyder så oerhört mycket för utvecklingen av en idé. De ger stöd i olika delar av innovationsprocessen, affärsprocessen och kontakter med marknaden. Skrivbordsundersökningar, produkten, design, skydd av produkter, prototyper, finansiering, marknadsundersökningar, försäljning, självledarskap etc... Det krävs ett agilt och brett synsätt för att skapa något nytt.

Att spela in de här mikropoddarna var utmanande då det var på distans under sommaren, men så givande när jag fick höra alla personliga berättelser om idéutveckling. Slutsatsen är att idéprocesserna går så mycket snabbare och är roligare när man är fler än när man sitter ensam med sin idé.

Vill du veta mer om Göteborgs Uppfinnareförening och medlemmarnas kompetenser?

Gå inpå GUF:s websida, följ länkarna och lyssna på mikropoddarna som ligger som ett ljudalbum på GUF:s medlem Ulrika Nordstöms app Time to Tell. Det är gratis.

Länk till GUFs websida

Blev du intresserad av att bli medlem i GUF? Det kan du också bli via länken. Vill du veta mer kan du kontakta mig.

Lycka till med dina idéer!
Önskar Eva

 PS, Vill du ha personligt stöd för att bolla och utveckla din idé och ditt företag kan du även läsa mer här.