Hösttrött?

Eva Swede
14 november 2018

Känner du att du inte hinner och orkar?

Vid den här tiden på året känner sig många trötta och slitna, luften går ur och vi längtar efter ljusare tider. Ofta är vi mitt inne i våra arbetsuppgifter och känner oss otillräckliga. Tiden räcker inte till för våra ambitioner eller det vi "borde" göra. Vi behöver hjälp att prioritera.

Ibland blir alla våra måsten, borde och ambitioner något som inte får plats tillsammans under de 24 timmar per dygn vi har till vårt förfogande. Vi behöver prioritera. Några korta tips för prioritering:

  • Först av allt: Försök få en promenad i dagsljuset varje dag. Ge dig själv egentid där du uppmärksamt försker att vara medvetet närvarande. Se och njuta av det du ser omkring dig här och nu. Ge dig själv en paus i nuet om det så bara är 5 minuter, men gärna längre. Låt hjärnan vila och kroppen få dagsljus.
  • Ta dig tid att skriva ned korta ord eller fraser i punktform om vad du har att göra. Privat och i arbetet. Det ska vara korta punkter för ditt minne. Du kan gå in på detaljer när det är dags att göra det du skrivit ner. Det viktiga här är att det är överskådligt. Sätt dig ner och gör en grov prioritering på kort och lång sikt. Kom-ihåg att planera in egentid/en promenad varje dag.
  • Stäm av listan varje kväll och pricka av det som är gjort. Fyll på listan och prioritera på lång sikt och per vecka. Skriv sedan en kort punktsta på vad du ska göra nästa dag. Ge dig några minuter i lugn och ro att känna efter om dina prioriteringar fungerar och dina känlor och tankar runt dem. Är dina prioriteringar rimliga? Behöver du prioritera om? Gör det. Om du lägger till något - Vad tar du bort eller prioriterar ner?

Känns det svårt att komma igång? - Då finns jag. Jag har redskapen för att på ett konkret sätt hjälpa dig soretera dina tankar, känslor och utmaningar. Prioritera, göra val och komma till beslut om vad du vill göra och vad du kan prioritera ned eller bort. Hantera stress och andra känslor runt olika utmaningar, privat och i arbetet. Jag hjälper dig skapa en plattform för vad du vill. Vad du kan göra nu och vad du kan ta itu med göra längre fram, kanske efter årsskiftet.

Jag ger dig stöd i ditt självledarskap, coachar och ger dig vägledning via möten på Södertörn eller via telefon. Här kan du läsa mer om hur det går till. Skicka ett meddelande eller ring mig och ställ frågor om hur det går till så berättar jag mer. Kontaktuppgifter finns längst ner på sidan.

Lycka till, önskar Eva