Ny start 2019 för entreprenörer och innovatörer

19 december 2018

Vill du vidareutveckla din idé eller ditt företag 2019?

Jag arbetar med ett projekt där jag just nu intervjuar uppfinnare om hinder och möjligheter i vardagen när de utvecklar och tar sina affärsidéer till marknaden. Det blir tydligt att de upplever både inre och yttre hinder och möjligheter vilket bekräftar vad jag har sett under de 10 år jag arbetat med entreprenörer och uppfinnare.

Yttre hinder, finns i omvärlden, som förändras snabbt idag. Rätt kompetens och resurser kan vara svåra att få tag på. Det är konkurrens och en marknad som förändras snabbt. Samhällets spelregler upplevs ofta som om de är anpassade för stora företag och aktörer, inte för de små och det kan vara svårt att ta sig fram genom regeldjungeln. 

Inre hinder kan vara brist på personlig kompetens och erfarenhet inom ett område eller förställningar som jag har som jag behöver hjälp att se och ibland ompröva. Försäljning och marknadsföring kan kännas utmanande. Samtidigt som jag kan känna en ekonomisk oro och funderingar på hur min egen arbetsbörda ska vara hållbar för mig själv och sina närmaste. 

Men för en innovatör och entreprenör är möjligheterna samtidigt väldigt ofta oändliga... Det som framför allt slår mig är tro på en idé och den outtröttliga viljan att gå vidare, att runda hinder och fortsätta driva sitt företag och sin idé. För många som arbetar i små företag är växande en fråga om stoltheten i att få utveckla sin idé och leva utifrån en vision om att göra något bättre.

Växande innebär inte nödvändigtvis att växa genom antal anstälda utan genom att hitta stöd och snabbfotade lösningar och samarbeten i olika konstellationer beroende på vilka projekt och uppdrag man arbetar med för tillfället. Jag tror att 2019 är ett år när vi behöver lära oss att möta varandra och öka förtåelsen för varandra mellan olka aktörer i samhället och framförallt önskar jag att småföretagare och idéutvecklare ska få ett tydligare utrymme i samhället.

Jag kommer att fortsätta att jobba med det på olika sätt genom direkt stöd till företagare och innovatörer (se erbjudande längre ner) men även genom arbete inom andra områden för att öka möjligheterna att mötas och på olika sätt vidareutveckla vårt näringsliv och samhälle tillsammans. Framförallt lägger jag nästa år betoning på Självledarskap med vilja och glädje som grund för de val vi gör.

Ha en vilsam jul! Önskar Eva

ERBJUDANDE 
Tuffhetsträning - Utvecklas som företagare, kreatör och innovatör 2019

Vilken är den bästa present du kan ge dig själv som företagare. Lite skjuts i ditt företag och i din idéutveckling nästa år? Jag erbjuder ett individuellt rådgivningsprogram som anpassas till dina behov och ditt företag under våren 2019. Programmet kan göras genom personliga möten eller via telefon eller zoom.

Just nu annonserar jag ett erbjudande i tidningen Huddinges Affärer och erbjudandet gäller alla fram till 2019-01-31. De 10 första som bokar programmet Tuffhetsträning får en rabatt på 1 000 kronor. Läs mer här och kontakta mig så berättar jag mer. Telefonnummer och kontaktformulär finns längst ner på sidan.