PUFF - Personlig utveckling för uppfinnare

21 mars 2019

Nu är den här, PUFF - skriften om Personlig utveckling för uppfinnare

Förra våren fick jag frågan om jag ville vara projektledare och författare till en skrift om personlig utveckling för uppfinnare och innovatörer. Jag sa (naturligtvis) - Ja!

Jag har arbetat med individuell tuffhetsträning av innovatörer och entreprenörer och även processledning i grupp i många år och sett vilka utmaningar små aktörer i näringslivet och inom innovationsutveckling ställs inför. Framförallt i ett tidigt skede. De är ofta ganska ensamma i sin vision och i den utmaning de tagit på sig. Parallellt med innovations- och affärsprocessen möter hen många utmaningar på det personliga planet. 

I utvecklingsarbete ingår att du utsätter sig för en rad valsituationer och utmaningar som ställer höga krav på den individuella förmågan att utveckla ditt personliga ledarskap och ha tillgång till en grundkompetens inom vitt skilda områden. För att möta dina behov som innovatör och entreprenör innehåller skriften kortare introduktionsavsnitt kombinerat med övningar för att stärka ditt personliga ledarskapet som stöd i processen att nå dina mål. På bilden ser du mittuppslaget av skriften där du kan de olika områden som du får stöd inom i skriftet.

Äntligen lansering - nästan ett år efter första frågan

Igår var det dags för lanseringen av PUFF på Göteborgs uppfinnareförenings som är uppdragsgivaren. Det kändes kul att äntligen kunna ha en workshop med medlemmarna eftersom skriften var färdig redan i julas. På bilden nedan ser ni Petra Schatter, som ansvarat för bilder och layout, tillsammans med mig.

Efter vår gemensamma presentationen av arbetet med skriften höll jag sedan en workshop för medlammarna utifrån  PUFF med smakprov från skriften. Det var kul att se det stora engagemanget i ämnet och kunna visa praktiska exempel på hur man kan jobba med innehållet. Många känner sig då och då under idéprocessen ensamma i sina beslut och otillräckliga i att få tid och ekonomi att räcka till.

Jag hoppas att du som läsare kan hitta metoder för att stärka dig själv i dina val i PUFF. Om du arbetar med idéutveckling och behöver Tuffhetsträning kan du läsa mer här eller kontakta mig så håller jag en workshop i er organisation. Om du är intresserad av att köpa skriften kan du göra det via Göteborgs Uppfinnareförening. Maila till info@guf.se. 

Lycka till med utveckling av dina idéer!
Önskar Eva

En fin kväll på Göteborgs Uppfinnareförening!