Det stora i det lilla - Ny pod

12 januari 2022
Eva Holmberg Tedert med nepalesisk get

Nu har vi startat en pod - Det stora i det lilla

Det här är min goda vän Eva som står med en get i famnen, i Nepal. Vi har tillsammans startat en Pod - Det stora i det lilla. Idén till Podden fick vi redan 2020 men inte kommit till skott med publicering förän nu till följd av en pandemi som satt några hinder i vägen. Du hittar podden på PodBean här

Vad är det stora i det lilla?

I den här podden vänder och vrider vi på storheten i det lilla. Vi tittar på olika företeelser, allt ifrån banala till existentiella frågor på ett ganska vardagligt sätt. Vi jämför förutsättningarna för utveckling och och olika liv med exempel från vitt skilda kulturer som Sverige, Nepal och Spanien. Länder med olika förutsättningar och inställning till att möta utmaningar.

Vem är Eva i Kathmandu med den söta geten?
Eva Holmberg-Tedert

Eva delar sin tid mellan en ö i Roslagen och Kathmandu i Nepal. Hon grundade Föreningen Gatubarn i Nepal 2010. Eva är en fantastisk människa som med sitt initiativ och engagemang ser till att många barn får mat, omvårdnad och utbildning i ett av världens fattigaste länder. Hon ser även till att bidra till projekt som gör att byar blir självförsörjande på vatten, kan föda upp getter och framförallt att kvinnor kan skapa sin egen försörjning. Eva har valt att gå i förtida pension från sitt jobb som byråkrat för att helt kunna engagera sig i dessa frågor och precis givit ut en bok om Trafficking, med en medförfattare. 

Vem är Eva som latar sig vid Medelhavet?
Eva Swede

Jag delar min tid mellan Stockholm och Mallorca. Driver sedan 2007 Fri och Stark och vill göra precis det. Hjälpa människor och att bli fria och starka och kunna utveckla ideer, individuellt och tillsammans. Driver projekt för att utveckla individer, team, småföretagare och innovatörer. Utbildar, föreläser, skriver, coachar, processleder och arbetar med förändringsledning. Har ägnat en stor del av mitt liv till ideell verksamhet och föreningsliv bland annat inom psykisk hälsa, handboll och innovation. Det har lärt mig enormt mycket av andra. Lever och arbetar - Med Glädjefylld Vilja.

Idag släpps vårt 6:e avsnitt av podden - Skapa utrymmer i ditt liv

Där pratar vi om hur vi fysiskt och mentalt kan skapa mer utrymme i livet. Både fysiskt och metalt utrymme. Vad har vi plats för i våra liv? Hur mycket saker? Kan man göra slut med vänner? Hur kan vi skapa utrymme för nya idéer och relationer? Handlar det egentligen om tillit?

Vi kommer att släppa 9 avsnitt till att börja med. De är inspelade tom december 2021. Sen bestämmer vi hur vi ska fortsätta. Vi är fulla av idéer...

Det här, tidigare och kommande avsnitt finns på Det stora i det lilla - som ni hittar här 
1, En fjärlis vingslag - Små händelser som blir avgörande.
2. En resa i Coroanans tid. Hur det började och hur det påverkade oss speglas från Nepal, Sverige och Spanien.
3. Du kan inte hjälpa alla, men du kan spela en avgörande roll för den du hjälper.
4. Tillit, en förtroendefråga. - Kan man vara överlevare utan att känna tillit?
5. Gå utanför boxen - Vilken box?
6, Skapa utrymme för ett nytt liv.

Välkommen att lyssna på och förja oss. Vi finns även på Instagram här.

Hälsar Eva